Adrians Turistfart blev grundlagt af Jan Adrian Petersen i starten af 1976. Forinden havde Jan kørt som buschauffør for vognmand Kirkegård i Frederiksværk Turistfart, og da denne ønskede at afhænde sin busvirksomhed købte Jan Adrian en af busserne og startede for sig selv.

I de næste år blev der mere og mere efterspørgsel og vognparken blev stille og roligt udvidet. I 1982 var forretningen blevet så stor, at der blev lejet et værksted og en fast mekaniker blev ansat. Pladsen blev dog efterhånden for trang og i 1986 opførtes vores nuværende værksted, kontor og bolig på industrihaven 10-12 i Frederiksværk.

Firmaet ledes dagligt af Jan Adrian Petersen, og efterhånden som årerne er gået,

er hans to sønner Henrik og Hans også kommet med i ejerforhold af firmaet.

Jan Adrian Petersen startede allerede i 1966 som 18 årig, med at køre med Exportlastbiler over alt i Danmark og Europa. Han fik derfor tidligt en meget stor erfaring i kørsel til de fleste lande i Europa som senere kunne bruges på buskørsel i ind og udland.  Med årerne har forretningen på det grundlag udviklet sig sådan, at der idag udføres næsten alt slags buskørsel både lokalt, samt Bestillings og rejsekørsel i Danmark og udlandet. Vores mål er at give kunderne en sikker og stabil betjening til en fornuftig pris.